گروه خبري سينما سنتر تقديم مي دارد :
بيوگرافي مهتاب كرامتي
كوتاه و مختصر از مهتاب كرامتي :
نام اصلي: مهتاب
نام خانوادگي اصلي: کرامتی شیخالاسلامی
تاريخ تولد: 1350
محل تولد: تهران
مليت: ایران
مدرك تحصيلي: فارغ التحصیل میکروبیولوژی از دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1373.
گذراندن دوره کلاسهای کارگاه آزاد بازیگری زیرنظر امین تارخ.
همسر بابک ریاحیپور (آهنگساز).
فعالیت در تلویزیون در سال 1375.
شروع فعالیت سینمایی با فیلم / مجموعه مردان آنجلس (اصحاب کهف) به عنوان بازیگر در سال 1375.
مهتاب كرامتي و شروع فعاليت
پس از آنکه در کلاسهای کارگاه آزاد بازیگری شرکت کرد، برای ایفای نقش هلن در فیلم / مجموعه مردان آنجلس برگزیده شد.
در نگاه اول تنها چیزی که از او به خاطر بیاورید چشمان آبی رنگش باشد که با سردی صورتش همخوانی مناسبی دارد . مهتاب کرامتی هیچگاه از حد یک بازیگر متوسط بالا نیامد با این که شاید عامل زیبایی چهره هم بی نصیب نبود. بار اول در یک مجموعه تلویزیونی به کارگردانی فرج ا.. سلحشور که بین سالهای 76 تا 77 ساخته شد ، بازی کرد . این مجموعه که مردان آنجلس نام داشت یک داستان تاریخی مذهبی بود. درباره گروهی از بزرگان روم که به اصحاب کهف معروف شدند و کرامتی در آن نقش همسر مکسیملیان با بازی جعفر دهقان را ایفا می کرد.از آن مجموعه سالها گذشت اما مهتاب نتوانسته به حد بالاتری از بازیگری برسد.
مهتاب کرامتی درسال 1349 متولد شد و تحصیلاتش را در رشته میکروبیولوژی با مدرک کارشناسی از دانشگاه آزاد اسلامی به پایان رساند. دوره را در کلاسهای آزاد بازیگری می گذراند و همان جا برای ایفای نقش هلن در فیلم / مجموعه مردان آنجلس انتخاب می شود.
کرامتی با همین مجموعه شناخته می شود ولی نمی تواند از این موقیعت استفاده مناسبی کند . سال 77 در مردی از جنس بلور به کاگردانی سعید سهیلی ایفای نقش می کند که نمی تواند درخششی برایش محسوب شود . سال پس از آن در فیلم مومیایی 3 و مرد بارانی بازی می کند . اولین فیلم کمدی خوش ساخت با بازی پرویز پرستویی بود که جای کار چندانی برای او به نقش یک دلال عتیقه نداشت و دومین فیلم به کارگردانی ابوالحسن داوودی با بازی ابوالفضل پور عرب بود که در آن ایفاگر نقش یک وکیل بود . کرامتی برای همین کاندیدای دریافت جایزه از هجدهمین جشنواره فیلم فجر می شود . سال 79 را درحالی به پایان برد که یک مجموعه تلویزیونی و یک فیلم سینمایی را به کارنامه اش اضافه کرده بود.
مریم مقدس باز هم یک اثر تاریخی مذهبی به کارگردانی شهریار بحرانی بو.د که به صورت فیلم /مجموعه تلویزیونی ساخته شد و بهشت از آن تو تجربه ای متفاوت از علیرضا داوود نژاد بود که بازی خوب کرامتی به آن جلوه داد. سال 80 تنها به بازی در مجموعه تلویزیونی خاک سرخ می پردازد که اولین تجربه تلویزیونی حاتمی کیا محسوب می شود . او نقش یک زن جنوبی که به دنبال دخترش می گردد برای دومین بار رویاروی پرویزپرستویی قرار می گیرد که شاید تا به امروز بهترین بازی کرامتی در یک اثر محسوب می شود . پس از در سال 81 در اکشن ملاقات با طوطی همراه با ماهایا پطرسیان و محمد رضا فروتن ظاهر می شود که دومین همکاری او علیرضا داوودنژاد محسوب می شود . شاه خاموش در سال بعد به کارگردانی همایون شهنواز تجربه ناموفقی تاریخی بود و نتوانست هیچ موفقیتی چه از لحاظ تجاری و چه از لحاظ هنری برای او در پی داشته باشد. هشت پا حاصل سومین همکاری او با علیرضا داوود نژاد می باشد. پس از آن در همکاری با سیروس الوند رستگاری در هشت و بیست دقیقه رابازی می کند که در آن باشهاب حسینی و بهرام رادان همبازی است. نقش یک زن خیابانی را ایفا می کند.
مهتاب كرامتي و يونيسف
كرامتی در كنار فعالیتهای هنری خود، نماینده سازمان یونیسف در ایران هم هست. او كه این فعالیت را جزء دغدغههای اصلی خود میداند، وقت زیادی را صرف آن میكند و دوست دارد كه سینما و هنرهای دیگر را با فعالیتهای یونیسف پیوند بدهد.
یونیسف، صندوق حمایت از كودكان سازمان ملل است. در واقع یكی از شاخههای سازمان ملل است، اما تمام فعالیت آن مربوط به كودكان و نوجوانان است.
او در اين باره مي گويد :
خب، یونیسف طرح های مختلفی دارد و تمام تلاش خود را میكند تا در زمینه آموزش كودكان و نوجوانان و تمام نهادهایی كه در ارتباط با كودكان و نوجوانان هستند، كار و فعالیت كند. این طرحها شامل سلامت بچهها، حقوق، تغذیه، آموزش و پرورش آنها و همچنین توانمندی مادران میشود. یكی از این طرحها كاری است كه یونیسف پیشگام آن بوده و الان به عنوان یك همراه با دولت ایران فعالیت میكند. ذكر این نكته لازم است كه تمام طرح های یونیسف یك پشتیبان دولتی دارد.
خیلیها فكر میكنند چون یونیسف یك سازمان بینالمللی است، داخل شدن به آن خیلی سخت است. ولی اصلاً اینطور نیست. همه ما آشناییمان با یونیسف از طریق كارتهای تبریكی است كه در كتابفروشیها به فروش میرود. خرید این كارتها یكی از بهترین راههای كمك و همكاری بچهها و بزرگترها به یونیسف است.
مهتاب كرامتي و ورود به سينما از كلام خودش
بازيگري روياي كودكي من بود هیچوقت آن روزها را فراموش نمی كنم. تماشاگران نمایشهای آن دوران من و خواهرانم، اعضای خانواده بودند. آنها را مجبور میكردیم بنشینند و نمایشهای ما را تماشا كنند. من و خواهر بزرگ ترم یك تخت دو طبقه داشتیم و وقت های زیادی را با یكدیگر سر میكردیم. او همیشه به عنوان سرگروه عمل میكرد. كتابهایی را كه دوست داشتیم و قبل از این خوانده بودیم، تمرین میكردیم و علاقهمند بودیم آنها را اجرا كنیم. هرچهقدر كه این نمایشها كودكانه بود،ولی برایمان اهمیت زیادی نداشت. این نمایشها كه بیشتر شبیه یك بازی بود، برایم به صورت یك خاطره خوش باقی مانده است. با پارچههای مختلف برای خودمان لباس درست میكردیم و هنگام نمایش آنها را می پوشیدیم. این علاقه همیشه در من وجود داشت و یكی از بازیهای دوران كودكی و نوجوانی من با بزرگ ترها همین بود. در مدرسه هم همیشه كار تئاتر را دنبال میكردم و از همان زمان دوست داشتم كه حرفه بازیگری را ادامه دهم. ولی خب، رشته تحصیلیام نه بازیگری كه میكروبیولوژی است. خانوادهام به تحصیل در زمینه علم خیلی اهمیت میدادند. دو خواهر دارم و خواهر بزرگ ترم دكتر داروساز است. مادرم از زمانی كه یادم میآید درس میخواند و یادم میآید، كه ما همه با هم دانشجو بودیم. مادرم مهندس صنایع غذایی و استاد دانشگاه است. خواهر كوچك ترم هم كه دارد تحصیل میكند.بعد از تمام شدن تحصیل دانشگاهیام، سعی كردم كلاسهای بازیگری را شروع كنم و از این طریق وارد فعالیتهای هنری بشوم.
كتاب همدم هميشگي
بي نهايت علاقه مند به كتاب بودم و البته هستم . مادرم هميشه مي گفت «خدا نكنه كتاب به دستت بگیری.» تا كتاب را تمام نكنم، آن را به زمین نمیگذارم. داستانهای مصور را خیلی دوست داشتم. خاطرات خیلی زیادی از كتابهای «تنتن و میلو» داشته و دارم. این كتابها، داستانهای سینمایی خیلی خوبی دارند و میتوان براساس آنها، فیلمهای جذابی برای بچهها ساخت. حتی همین الان هر چند وقت یك بار كه حالم كمی بد میشود، به سراغ این كتابها میروم و یك «تور تنتن و میلو» به راه میاندازم. خواندن آنها انرژی تازهای به من میدهد.
بازيگري و دغدغه هاي هميشگي
شاید آشنایی من با بازیگری، بیشتر یك آشنایی تئاتری بود و قطعاً آن میتوانست برایم خیلی ملموستر باشد. سینما در همان كار اول، كار خیلی سنگینی بود و همان اول تمام سختیهای كار را به من نشان داد. فهمیدم كه به هیچ وجه این حرفه، با خوشی و تفریح همراه نیست، ابداً! سختی كار خیلی بیشتر و فراتر از آن چیزی است كه ما و یا نوجوانان فكر میكنیم.دلم میخواهد كه به این موضوع اشاره كنم ، هر روز كه میگذرد شرایط تغییر میكند. قطعاً شرایط نوجوان و جوان امروزی با شرایطی كه من داشتم (و شاید مربوط به یك زمان خیلی دور هم نباشد) متفاوت است. این روزها دید خانوادهها متفاوت شده است. در حال حاضر، خانوادههای ما پذیرفتهاند كه سینمای ما مسیر متفاوت و خوبی را طی میكند. شاید آن روزها ما باید به خانوادههایمان پاسخ داده و یا آنها را قانع میكردیم كه باید به كلاسهای بازیگری برویم. ولی حالا میبینم كه پدر و مادرها، فرزندان خود را پس از آن كه دیپلم گرفتند، به كلاسهای بازیگری میفرستند تا بیكار نباشند. این كار خوبی است، ولی این احتمال وجود دارد كه این جوانی كه به این كلاسها میرود، واقعاً علاقهای به بازیگری نداشته باشد. برای ورود به این كلاسها، واقعاً باید عشق و علاقه داشت. كسی كه به این كار علاقه دارد، وقت زیادی باید برای آن بگذارد و این مسئله باید خودش را به شكل آشكاری نشان دهد. وقتی هدف آدم ایدهآل باشد، سختیهای كار را هم تحمل میكند.
رضايت خانواده
ذهنیتی كه آنها از سینما و بازیگری داشتند، سینمای قبل از انقلاب بود كه برایشان خیلی جذاب نبود. من به خانوادهام گفتم میتوانم در این حرفه كار كرده و ثابت كنم كه میشود بسیار مثبت و سالم زندگی كرد و جلو رفت. حالا هم خیلی خوشحالم كه پدر و مادر و خانوادهام به دلیل حرفهای كه دارم، به من افتخار میكنند.
مهتاب كرامتي و فيلم شناسي
1385 آدم ( عبالرضا کاهانی )
1385 پاداش سکوت ( مازیار میری )
1383 رستگاری در هشت و بیست دقیقه ( سیروس الوند )
1383 هشت پا ( علیرضا داودنژاد )
1381 شاه خاموش ( همایون شهنواز )
1381 ملاقات با طوطی ( علیرضا داودنژاد )
1379 بهشت از آن تو ( علیرضا داودنژاد )
1379 مریم مقدس ( شهریار بحرانی )
1378 مرد بارانی ( ابوالحسن داودی )
1378 مومیایی 3 ( محمدرضا هنرمند )
1377 مردی از جنس بلور ( سعید سهیلی )
مهتاب كرامتي و افتخارات
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (مرد بارانی)
[ دوره 18 جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) - سال 1378 ]
جايزه بهترین بازیگر زن نقش مكمل از جشنواره فجر
براي بازي در فیلم «بیست» (ساخته عبدالرضا كاهانی)
تهيه و گردآوري : گروه خبري سينما سنتر،نازنين
علاقه مندی ها (Bookmarks)