وضعیت :
تاریخ عضویت : Jul 2010
محل سکونت : تهران
نوشته ها : 44
سپاس ها : 8
سپاس شده 105 در 34 پست
یاد شده در 0 پست تگ شده در 4 تاپیک
تیتراژ مختارنامه
مبحث تیتراژ در یک فیلم یا مجموعه کارکردهای متفاوت و قابل اعتنایی را دارد . البته تفاوت جایگاه فیلم و سریال نیز خود سبب اختلاف در ساخت تیتراژابتدایی فیلم با یک سریال می شود . عمدتاً در سریالهای تلویزیون ایران تیتراژ ابتدایی قابلیت دفاع نداشته و فقط جهت معرفی عوامل ساخت و تهیه سریال به کارگرفته می شود که به عقیده نگارنده عنوان فهرست برای آن بهتر است تا تیتراژ!
تیتراژ ابتدایی یک سریال علاوه برآنکه حتماً باید به آرم یا نشان آن سریال در خاطره ها مبدل گردد یک کلیت از مجموعه را برای بینده تداعی یا طراحی می کند. شاید ارائه کلیت مجوعه لزومی نداشته باشد اما ارائه آرم یا نشان تبلیغی سریال لازم است . در تیتراژ ابتدایی ما دعوت به ورود به یک داستان می شویم پس مبتنی بر سریال باید یک سیر موضوعی خاص ، فونت نوشتاری مناسب، قاب و کادر متناسب با مجموعه و بالاخره مهمترین عامل یعنی موسیقی درستی جهت ساخت یک تیتراژ استفاده گردد .
مجموعه"مختارنامه" تیتراژ قابل دفاعی دارد یعنی عوامل فوق به درستی بکار گرفته شده است ، گرچه پرداختهای کامپیوتری کار در مقایسه با نمونه ای مشابه قابل قبول است اما همین افکتها تنها نقطه ضعف تیتراژ محسوب می گردد که به علت عدم وجود نرم افزار مناسب در ایران این نقصیه نیز قابل اغماض می باشد .
شروع تیتراژ باید آوایی محزون است که تداعی کننده واقعه ای شوم می باشد و سواری که خون به آسمان می پاشد و آسمان را به رنگ قرمز درمی آورد یادآور کربلا و واقعه عاشوراست و اغراق در خونین شدن آسمان استعاره است از به خون نشستن کائنات در روز عاشورا ، که بر طبق روایات عرفانی هفت آسمان از خون حسین به جوشش در آمده و تا زمانی که انتقام وی گرفته نشود از جوشش نخواهد افتاد که صدای ساعقه نیز اشاره به این روایت دارد . بارانی که از آسمان بر زمینی خشک و سخت نازل می شود نیز گویا تطهیر شدن پیروان حسین بن علی و گریستن آسمان در غم بزرگ کربلا می باشد و اما نکته ای بسیار زیبا این است که با برخورد قطره ای باران بر روی سطح زمین کلمه" مختارنامه" که عنوان سریال است پدید می آید که "مختارنامه" به رنگ قرمز نوشته شده است در حالی که گوشه هایی از آن در شعله آتش می سوزد . سرخی رنگ این کلمه اشارهای است آشکارا به آنچه قیام مختار می خوانند که بعد از واقعه عاشورا صورت پذیرفت و خونها بسیاری در انتقام حسین ابن علی به زمین ریخته شد و اما آتش آن نیز دلالت دارد بر آتشی که مختار به پا کرد و این آتش خود او رانیز در بر گرفت . البته به باتوجه به روایتها متعدد در ارتباط به قیام مختار باید دید میرباقری کدام روایت را برگزیده . عده ای برآنند که مختار راه را اشتباه رفت و گواه آن را سخن معصومین می دانند و عده ای دیگر نیز بر این عقیده هستند که قیام مختار کاری خدا پسنده و صحیح بود البته میر باقری پیشتر در "مسافر ری " روایت اول را برگزیده بود .
و اما پرده کم رنگ که تصاویری منتخب از مجموعه را بر روی خود دارد و همچون آبی مواج در حرکت می باشد نیز با کم رنگی خود سعی دارد که تفهیم کند سالهایی بسیاری از واقعه مذکور گذشته و حرکت مواج آن دلالت بر این است که با وجود گذشت زمان بسیار از واقعه داستان اما این روایت همچون آب جاری از زمانی به زمانی دیگر منتقل شده است .
علاقه مندی ها (Bookmarks)