نیما شاهرخشاهی در سینما یک بازیگر باتجربه است که در طول ۸ سال دراین عرصه جایگاه خوبی هم پیدا کرده اما حضورش در تلویزیون هم میتواندسرآغازی برای طی کردن مسیر جدیدی در کارنامه حرفهایاش باشد.
این شبها او با سریال فاصلهها (حسین سهیلیزاده) مهمان تلویزیون استو درست پس از پایان این سریال و شروع ماه رمضان با مجموعه ملکوت (محمدرضاآهنج) مهمان خانهها خواهد بود. به هر حال همه اینها بهانهای شد برای یکگفتگو…
روزی که برای گفتگو با نیما شاهرخشاهی قرار گذاشتیم، سر صحنه مجموعهملکوت بود و فرصت کوتاهی که گروه برای استراحت داشت، مجالی شد برایپرسشهای ما و جوابهای او.
از حضور و نقشی که در مجموعه ملکوت داری برایمان بگو
مجموعه هنوز پخش نشده و توضیح زیادی نمیتوانم بدهم. نقش سامان، نوهحاج فتاح (با بازی محمدرضا شریفینیا) را بازی میکنم که طی داستان دچاریک ارتباط عاطفی میشود و اتفاقاتی در این میان رقم میخورد.
ملکوت اولین مجموعه مناسبتی است که در آن حضور داری؟
بله، ولی ۳-۲ مجموعهای هم که در آن بازی داشتهام مجموعههای روتین وتقریبا هر شبی بودند؛ شمسالعماره که به عنوان مهمان حدود یک هفته در آنحضور داشتم، فاصلهها که در حال حاضر پخش میشود و بعد هم مجموعه ملکوت.
تا آنجا که میدانم قصه ملکوت ماورایی است. طی سالهای اخیر بخصوص درمجموعههای مناسبتی زیاد از این گونه سوژهها برای ساخت سریال استفاده شدهاست. فکر میکنی ملکوت چه ویژگی متمایزی نسبت به آثار سالهای اخیر قراراست داشته باشد؟
شاید بهتر باشد راجع به چیزهایی که وجود داشت و مرا برای حضور در اینمجموعه به خود جذب کرد صحبت کنیم؛ فیلمنامه خوب، گروه خوب و کارگردانیخوب.
تصویربرداری سریال فاصلهها ادامه دارد و شما همزمان در سریال ملکوت هم بازی دارید. این نوع کار کردن سخت نیست؟
ترجیح میدادم که این اتفاق نیفتد، چرا که گریم من در این دو مجموعهیکسان است. صبح یک نقش بازی میکنم و شب یک نقش، ولی الان خوشحالم و بهنظرم اتفاق بسیار خوبی بود.
دوست داشتم در یک مجموعه مناسبتی کار کنم. از الان هم میتوانم به جراتاین قول را بدهم که این مجموعه بهترین سریال ماه رمضان خواهد بود. تداخلی که در ضبط دو مجموعه وجود داشت، سختیهایی را نیز به همراه داشتولی خوشحالم که بازی در ملکوت را قبول کردم. حرف شما را قبول دارم. مجموعههای ماورایی این سالها زیاد ساخته و پخش شدند، ولی نوع خاصاستفاده از پرده کروماکی و جلوههای ویژهای که در این کار استفاده شده،سریال ملکوت را خاص و متمایز میکند.
بازی در سینما را با فیلم مکس (سامان مقدم) آغاز کردی. بعد از آنتقریبا همیشه نقشهای منفی را به عهده گرفتی. چه دلیلی باعث شد به سمت ایننقشها گرایش پیدا کنی؟
اکنون داریم قسمت ۸ مجموعه ملکوت را تصویربرداری میکنیم. تا حدودیمیدانم که قرار است ادامه نقش سامان چگونه باشد، با توجه به این که هنوزفیلمنامه کامل نشده است ولی تا به اینجا سامان را خیلی منفی نمیبینم.
سعی من همیشه این بوده که هر نقشی را متفاوت از دیگری بازی کنم، مخصوصااگر نقش منفی باشد. بعد از این که فیلمنامه را میخوانم، اگر حس کنم کهنقش، نقش منفی است، در ذهن خود آن را درجهبندی میکنم. هر نقش منفی برایمن ۱۰ درجه دارد که بر حسب نقش میزان منفی بودن را در آن کاراکتر لحاظمیکنم. سعی و تلاشم این است که نقشهای منفیام هیچ کدام شبیه به همنباشد. این طبیعی است که هیچ کس دوست ندارد نقش اش صد در صد منفی باشد. من هم معمولا با کارگردان صحبت میکنم و نقش را تا جایی پیش میبرم ومنفیسازی میکنم که به من جای دفاع هم بدهد. در نوع بازیام به این مسالهمعتقدم که نقش حتی اگر منفی است، باید جوری ساخته و پرداخته شود کهتماشاگر مواقعی هم به او حق بدهد و پیش خودش بگوید شاید شرایط جوری بوده که فلان شخصیت مجبور شده این کار را بکند. من جای دفاع برای نقشممیگذارم، چون از نقشهای کاملا منفی با نمادهای خاص خیلی خوشم نمیآید.
به همین دلیل است که مخاطب امروزی نقش یکدست سیاه با تمام عناصر منفیرا دیگر نمیپذیرد، چون یک نقش زمانی قابل باور است که مخاطب بتواند نمودیبیرونی و عینی برای آن پیدا کند.
این نکته هم مهم است، وقتی یک شخصیت قرار است مثلا در یک مجموعه ۳۰قسمتی معرفی شود، فرصت برای ارائه زیر و بم شخصیتی او وجود دارد.
علاقه مندی ها (Bookmarks)